Dierengezondheid: (Uw hond)

Welkom op de CPG-pagina Dierengezondheid (Uw hond). De gezondheid van mens en dier hangen voor een zeer groot deel af van de gezondheid van de darm. Hiervoor zorgen speciale darmbacteriën die bij uw hond bijna exact overeenkomen met de darmbacteriën van Uw eigen immuunsysteem.

Hoe werkt dat immuunsysteem eigenlijk?

In de darm bevinden zich een aantal gespecialiseerde bacteriesoorten die de werking van het immuunsysteem voor een groot deel bepalen. Die bacteriesoorten zijn: Bacteroïden, Bifidumbacteriën, Lactobacterlën, Enterococcen en Escherichia's. Deze werken samen om één speciaal stofje aan te maken: het zogenaamde sIgA (secretoir Immuun globuline Alfa waarbij Alfa staat voor 'Anti-Allergenen' uit voeding, 'Anti-Ontstekingen' in spieren en gewrichten, Anti-Longklachten en Anti-Huidklachten. 

sIgA wordt in de darmwand aangemaakt om allergenen uit voeding af te breken PLUS in het bloed afgegeven waar het de witte bloedlichaampjes (soldaten) activeert om bijvoorbeeld samen met EPA uit vis ontstekingen af te breken en/of huid- en longklachten te herstellen.

Wat gebeurt er als die Bacteriën nou uit balans raken?

Als deze 'immuniteitsbacteriën' 'uit balans' zijn wordt er onvoldoende sIgA aangemaakt waardoor de vatbaarheid van uw hond voor aandoeningen groter wordt. Middels 'meten is weten' kunnen bij tekorten 1 of meerdere bacteriestammen aangevuld worden waardoor de productie van sIgA omhoog gaat en daarmee het klachtenpatroon aan de basis (de oorzaak) wordt aangepakt.

Ontlastingsonderzoek om de oorzaak op te sporen?

CPG heeft een Ontlastingsonderzoek waarbij alle immuniteitsbacteriën plus sIgA worden gemeten. Ook wordt er rekening gehouden met mogelijke Transiënte bacteriën (voorbijgangers die het immuunsysteem belasten) en/of gisten en schimmels die de 'gezonde bacteriën' kunnen onderdrukken. Dit is ook het geval na Anti-Biotica kuren...

Om in het bezit te komen van zo'n Ontlastingsmonstersetje kunt u uw naam en de gegevens van uw hond op het aanvraagformulier invullen. John Verhiel van CPG neemt dan contact met u op om eventuele vragen te beantwoorden.

Na ontvangst van het setje vult u het bijgevoegde buisje voor minimaal 80% met de ontlasting van uw hond en stuurt deze (met het al ingevulde (door CPG) aanvraagformulier) in de verzend zak naar het laboratorium. Postzegel is niet nodig.

Bij aankomst in het laboratorium ontvangt u hiervan een ontvangstbevestiging en wordt de ontlasting op kweek gezet wat ongeveer 10 dagen duurt. 

Na ontvangst van de laboratorium-uitslag maakt CPG hiervan bovenstaande 'differentiatie' (wat is de oorzaak van de klacht, welke tekorten zijn er en wat kan er qua suppletie en/of voeding aan gedaan worden) welke in PDF naar u verstuurd worden om vervolgens 'n afspraak voor telefonische uitleg te maken. Bijgevoegd is dan tevens 'n Therapieplan waarbij gebruik gemaakt wordt van optimale voeding of eventueel in te zetten (tijdelijke) supplementen. Dit is altijd voor 4 weken waarna 'n tweede meting plaatsvindt om de resultaten te bekijken en duurzame gezondheid voor uw dier in zicht gaat komen.

Hoe ziet zo'n uitslag ontlastingsonderzoek eigenlijk uit?


Hierboven ziet u 'n voorbeelduitslag van zo'n ontlastingsonderzoek zoals het laboratorium dit doorgeeft aan CPG;

Met pijltjes en in de verkeerslichtmethode, groen, licht-oranje, donker-oranje en rood. 

In kolom 1:

Residente flora zijn de goede darmbacteriën die samen sIgA aanmaken

Transiënte flora zijn de (ziekmakende) voorbijgangers

Gisten worden weergegeven in 7 soorten

Schimmels in 4 soorten en tenslotte 

sIgA

In kolom 2 ziet u de resultaten qua cijfers waarbij bijv: 10^7 is dan 10 tot de 7e macht is oftewel 10 miljoen bacteriën van die soort per gram ontlasting. Of 10^4 is dan 10 tot de 4e macht oftewel 10 duizend bacteriën van die soort per gram ontlasting.

In Kolom 3 wordt met pijltjes de uitslag weergegeven en

Kolom 4 geeft de referentiewaarden aan van wat de waarde eigenlijk zou moeten zijn (CFU=Colony Forming Units).

Kan dat ook eenvoudiger?

En hieronder wat vereenvoudigd weergegeven wordt in gewone 'dieren'taal en wat als handleiding gebruikt wordt tijdens de bespreking van de uitslag:

 Tenslotte: wat gaat me dat kosten?

De kosten voor dit onderzoek zijn 2-ledig. Een deel zijn laboratoriumkosten welke door het lab apart en achteraf worden gefactureerd en bedragen € 81 (+ 15,- verwerkingskosten lab) Therapeutenkosten bedragen € 90,- deze worden vooraf gefactureerd. Totale kosten bedragen dan € 186,- (Prijswijziginge onder voorbehoud)

Als na ongeveer 4 weken de 2e meting plaats gaat vinden ontvangt u van het laboratorium op de te meten parameters 'n korting van 20%, Consult kosten voor de vervolgbespreking zijn dan € 75,-

Ik wil die test graag aanvragen voor m'n trouwe viervoeter:

 

Terug naar Pagina 1 van Duurzaam Gezond:

Terug naar Pagina 2 van Duurzaam Gezond:

 
E-mailen
Bellen
Map
Info