Neurotransmitter Profiel bepaling:

Neurotransmitters zorgen voor de communicatie in de biochemie van je lichaam. Als die verstoord is werken lichaam en geest als geheel minder goed. Het doel van deze Profielbepaling is om zelf inzicht te krijgen in de kracht en verzwakking van het Neuro-Bio-Chemisch-Systeem. Bij ieder neurotransmitter profiel hoort een typische reeks van kenmerken.

Heb je last van stress, gevoelens van depressie, angsten, voel je je onrustig, heb je het idee dat je daadkracht is verminderd of gaan je cognitieve functies achteruit? Dan kan de Braverman test inzicht geven in verstoringen van de neurotransmitters. U wilt mogelijk weten hoe het herstel van mentaal-emotionele klachten ondersteund kan worden met de juiste voeding en supplementen om de neurotransmitters weer in de oorspronkelijke balans te brengen.

Er bestaan 4 hoofd neurotransmitters; Dopamine, Acetylcholine, GABA en Serotonine.

Dopamine: 

-Dopamine is de neurotransmitter die staat voor plezier. Hierdoor voelen we ons goed en zijn we in staat te genieten van bijvoorbeeld seksualiteit en ook uit te kijken naar seksuele activiteit. 

-Dopamine helpt ook om de sensuele boodschappen uit de organen voor gezicht, gehoor, smaak, gevoel en geur op te vangen en te beantwoorden. 

-Dopamine is ten dele ook verantwoordelijk voor de spierbeweging en voor het reguleren van ademhaling, honger en eetlust.

-Dopamine zorgt met name voor activiteit in het voorste gedeelte van het brein, de frontale cortex, en de motorische cortex.

-Dopamine stimuleert het metabolisme, speelt een rol bij de ademhaling en speelt een belangrijke rol bij het beloningssysteem van het brein. Personen met een dopamine natuur zijn vaak krachtig, hebben hun woordje klaar en zijn snel van begrip. 

Zo'n 17% van de bevolking heeft een Dopamine natuur.

Dopamine natuur:

Iemand die van nature over veel dopamine beschikt, heeft een sterke wil, weet precies wat hij/zij wil en hoe dat voor elkaar te krijgen. De persoon is vastberaden, kan lang gefocust zijn en kan zich goed concentreren. Deze persoon kan strategisch denken, goed plannen en organiseren, problemen oplossen en visies bepalen. Deze persoon is niet erg gevoelig, mist snel inlevingsvermogen, is krachtig en heeft veel breinenergie.


Dopamine tekort:

Bij iemand die een tekort aan dopamine heeft, uit zich dit als eerste in een verminderde concentratie, moeite met plannen en moeite met keuzes maken. Deze personen kunnen moe wakker worden, wat aankomen in gewicht en kunnen sociaal contact vermijden. Bij een groot tekort, kunnen personen zich somber en lusteloos voelen. Tevens zijn deze personen gevoelig voor verslavingen.

Acetylcholine: 

-Acetylcholine is een neurotransmitter die in vele delen van de hersenen en het lichaam actief is. Ze wordt onder meer geproduceerd in de dunne darm. In het centrale zenuwstelsel is Acetylcholine belangrijk voor de geheugen- en intellectuele functies en beïnvloedt ook het hart en de controle over de willekeurige skeletspieren.

-Acetylcholine is de neurotransmitter van het (para)sympatische zenuwstelsel (zorgt voor de actie en de ruststand in het lichaam). Deze boodschapperstof zorgt onder andere voor de prikkeloverdracht van de motorische zenuwen naar de skeletspieren.

-Acetylcholine is tevens een bouwsteen voor de myelineschede (isolatie van de zenuwbanen). 

Zo'n 17% van de bevolking heeft een Acetylcholine natuur.

Acetylcholine natuur:
Iemand die van nature over veel acetylcholine beschikt, is vaak gevoelig en sociaal ingesteld. Deze persoon is zintuiglijk georiënteerd, flexibel, creatief en impulsief. Een snelle denker, die constant aan anderen denkt, hij/zij beleeft plezier aan het enthousiast uitwisselen van ideeën en staat hierdoor open om alles te proberen. Deze persoon is charismatisch en goed in het onderhouden en het maken van vriendschappen.

Acetylcholine tekort:
Iemand die een tekort aan Acetylcholine heeft, merkt dit in eerste instantie aan het verminderd denken, verminderde zintuiglijke waarneming, afnemend enthousiasme en vergeetachtigheid. Als het brein trager wordt, wordt het lichaam ook trager.

GABA: 

-(Gamma Amino Boter 'Zuur' (Acid)) is een neurotransmitter die andere zenuwcellen remt in hun activiteit en wordt voornamelijk geassocieerd met rust. De remmende werking op andere zenuwcellen zorgt er voor dat je je ontspannen en rustig voelt. Zenuwcellen die gevoelig zijn voor GABA zijn verspreidt over alle delen van de hersenen.

-Gaba is een remmende neurotransmitter en remt neuronale activiteit in het brein. Het zorgt ervoor dat bepaalde delen van het brein uitgezet kunnen worden waardoor bepaalde prikkels niet meer binnen komen. Dit zorgt voor rust in het hoofd. Tevens zorgt het voor relaxatie van de spieren. Deze neurotransmitter heeft kalmerende eigenschappen, net als valium. 

Zo'n 50% van de bevolking heeft een GABA natuur.

GABA natuur:
Iemand die van nature over veel GABA beschikt is uitermate betrouwbaar en komt altijd op tijd. Deze persoon kan doelen stellen, organiseren en plannen. De meest karakteristieke kenmerken zijn punctualiteit en een praktische instelling. Hij/zij is verstandig en degelijk tegenover anderen. Deze persoon is een echte teamplayer die niet op de voorgrond staat en staat altijd klaar voor advies en een luisterend oor.

GABA tekort:
Iemand die een tekort aan GABA heeft, merkt dit in eerste instantie in onrust, stress en irritatie. De slaap wordt steeds vaker verstoord. Iemand wordt prikkelgevoelig en steeds meer geluiden komen binnen. De hersenen worden niet meer 'uit' gezet. 's nachts kan iemand ook blijven piekeren waardoor de diepe slaap niet gevat wordt. Overdag wordt die persoon moe en krijgt last van stemmingswisselingen.

Serotonine: 

-Serotonine is de stemmingsregulator van ons lichaam en is een voor-stof van Melatonine (het inslaap en doorslaap-hormoon). Onbalans in serotonine is verantwoordelijk voor een groot aantal klachten zoals slaapproblemen, eetstoornissen en depressies.

-Serotonine heeft een helend, verzorgend en verzadigend effect op het lichaam en brein. Tevens reguleert deze neurotransmitter het waak/slaapritme omdat het de voorloper is van het hormoon melatonine. 

-Serotonine is tevens intensief betrokken bij de centrale regulatie van de eetlust, temperatuur, pijn, bloeddruk, stemming en het gedrag. 

Zo'n 16% van de bevolking heeft een Serotonine natuur.

Serotonine natuur:
Iemand die van nature over veel serotonine beschikt, is een realist, sterk in anticipatie en soms wat impulsief. Deze persoon houdt van meedoen om het plezier en niet om het doel. Hij/zij ziet presteren als iets meteen gedaan hebben. Deze persoon houdt niet van gewoontes en routines en gedijt goed bij verandering. De persoon is handig en opmerkzaam, is vindingrijk en heeft een goede motoriek. Hij/zij is optimistisch, opgewekt en makkelijk in de omgang.

Serotonine tekort:
Iemand die een tekort aan Serotonine heeft, merkt dit in eerste instantie in het verlies van enthousiasme in de dagelijkse dingen. Er wordt minder genoten van het eten en er kunnen darmproblemen ontstaan. Tevens heeft de persoon moeite om de diepe slaap te vatten. De vitaliteit vermindert en dit kan leiden tot een depressie.


De Braverman Test: Heb je last van stress, gevoelens van depressie, angsten, voel je je onrustig, heb je het idee dat je daadkracht is verminderd of gaan je cognitieve functies achteruit? Dan kan de Braverman test inzicht geven in verstoringen van je neurotransmitters. Je wilt mogelijk weten hoe het herstel van mentaal-emotionele klachten ondersteund kan worden met de juiste voeding en supplementen om je neurotransmitters weer in de oorspronkelijke balans te brengen.

De Braverman Test bestaat uit 2 delen: Een eerste deel met een vrij groot aantal specifieke vragen die allen betrekking hebben op een bepaald neurotransmitter systeem waarbij men eerst inzicht krijgt in het 'hoofdprofiel' om vervolgens in 'n tweede deel 'tekorten' op te sporen om deze met gerichte suppletie weer aan te vullen.

Gebruik: Doe beide bepalingen in één sessie. Zorg dat je niet afgeleidt wordt. Er bestaan geen goede of foute antwoorden en... wees zo eerlijk mogelijk anders houdt je jezelf voor de gek, toch? Zodra je alle vragen hebt beantwoordt klik je op 'Verstuur'. Je vragenlijst wordt naar onze SSL beveiligde server gestuurd waar deze middels 'n algoritme jouw hoofdprofiel weergeeft plus 'n suppletievoorstel op basis van eventuele tekorten.

Kosten: voor de 'differentiatie' van de vragen plus suppletieadvies (receptuur) bedragen Euro 75,00 en worden vooraf gefactureerd, direct na ontvangst van de vragenlijst. Je ontvangt binnen 2 werkdagen 'n uitgebreid antwoord in PDF plus receptuur.

Terug naar pagina 1 van Duurzaam Gezond:

Terug naar Pagina 2 van Duurzaam gezond:


 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info