Parasieten: (De 'onzichtbare' boosdoeners)

Een parasiet is een organisme dat zich hecht aan een 'gastheer'en daardoor schade aanricht. De parasiet gebruikt zijn gastheer als voeding waardoor deze verzwakt. Het woord parasiet is afgeleid van para-sitos: para betekent 'naast' en sitos heeft de betekenis 'voedsel'. Te vertalen als 'bij het zitten aan tafel', mee-eten' (ook als was je niet uitgenodigd...) Het omschrijft cellen die ten koste van de gastheer leven. Wormen en andere eencellige organismen (protozoa) zijn beiden parasieten.

In de darm kunnen parasieten aanwezig zijn die uit één cel bestaan. Deze parasieten, protozoa, zijn gemiddeld slechts honderdsten van een millimeter groot, je kan ze met het blote oog niet zien. Vaak doet de protozoa niet veel meer dan voedsel en bacteriën uit de darm opnemen, je merkt daar niet veel van. Er zijn tal van onschadelijke protozoa. Echter, symptomen ontstaan wanneer darmparasieten zich binden aan het slijmvlies en ontstekingsreacties veroorzaken en daarmee het immuunsysteem enorm belasten. Door irritatie en zwelling van het darmslijmvlies zet de buik vaak op en ontstaat pijn en diarree. Vaak treedt ook vermoeidheid op. Protozoa die de dunne darm aantasten veroorzaken verlies van voeding en daardoor kan een gebrek aan eetlust, vermagering of bloedarmoede optreden. 

Als specialist op het gebied van immuungerelateerde klachten en het vinden van de oorzaak hiervan heb ik een vragenlijst ontwikkeld die de kans op een parasitaire belasting vrij nauwkeurig in kaart kan brengen. Elke parasiet heeft namelijk zijn eigen specifieke klachtenpatroon. Door deze vragenlijst zo eerlijk en nauwkeurig mogelijk in te vullen krijg je een duidelijk beeld of er sprake is van een parasitaire belasting. Welke parasiet het is kan moeilijk gezegd worden omdat veel parasieten gelijke en overlappende klachtenpatronen hebben. 

Ook hier wordt de uitslag weer in een 'Percentage Gezondheidsverlies' qua parasietenbelasting weergegeven. Dit kan zijn tussen 0 en 20%, tussen 20 en 40% en boven de 40%. Zit je bóven de 40% wordt een zogenaamde TFT test (Tripple Faeces Test) dringend aanbevolen. Hierbij verzamel je gedurende 3 dagen ontlasting die je opstuurt naar het in parasitair onderzoek gespecialiseerde laboratorium RP Sanitas Humanus in Kamperland. Deze bepaalt dan de mate van parasitaire belasting en ook de gradatie (1 t/m 5) hiervan. (1=Parasiet is in lage mate aanwezig, 5= Parasiet is in zeer hoge mate aanwezig). Ook wordt hier getest op welk natuurlijk en/of regulier geneesmiddel de parasiet reageert zodat ik als therapeut ook het beste behandeladvies kan geven. Op alle parasieten die op de foto's staan wordt via de TFT getest. Klik hier voor de video voor uitleg hoe de TFTest dient te worden afgenomen.

Zoals ik al eerder op de pagina Corona en sIgA heb vermeldt, hebben, behalve gisten en schimmels, ook parasieten een sterke (negatieve) invloed op de goed darmbacteriën en hiermee ook op de productie van (secretoir) Immuun globuline Alfa, het antigeen dat in de slijmvliezen van darm, longen, keel en neus de afweercapaciteit bepaald tegen bacteriën, virussen, pollen, stof en mijt.

Ben je benieuwd of er in jouw lichaam de kans bestaat op een parasitaire belasting, vul dan de vragenlijst even in, sommige vragen zijn dubbel, dit omdat sommige parasieten gelijke symptomen hebben. Je ontvangt binnen 24 uur de uitslag in PDF formaat. Succes!

Terug naar de introductiepagina:


 
E-mailen
Bellen
Map
Info