Gratis Check-up voor duurzame gezondheid

IN 5 STAPPEN NAAR EEN (NOG) BETERE GEZONDHEID (Preventief Curatief Genetisch)

STAP 1: Doorloop naar eigen keuze de vragenlijsten van 6 gezondheidssystemen.

Elke vragenlijst wordt naar de SSL beveiligde server van CPG gestuurd. Deze verwerkt de gegevens en een logaritme bepaald je 'percentage gezondheidsverlies' in het betreffende systeem. Je ontvangt binnen 1 dag de uitslag van John Verhiel Orthomoleculair Natuur-geneeskundig Therapeut.

STAP 2: Werk preventief aan je gezondheid.
Is je 'gezondheidsverlies' in het desbetreffende gezondheidssysteem lager dan 30% kun je preventief aan je gezondheid werken. Je krijgt een gratis supplementen advies op maat, afgestemd op jouw leeftijd, lengte, gewicht en geslacht. Je ziet precies hoe lang je deze supplementen gaat gebruiken plus de innamehoeveelheid. Meestal is dat 1 maand soms 2 maanden. Na die periode kun je de vragenlijsten weer invullen en de verbeteringen in kaart brengen. Je ontvangt dan ook gratis voedingslijsten om je gezondheid op peil te houden.

STAP 3: Werk curatief aan je gezondheid.

Is je 'gezondheidsverlies' in het desbetreffende gezondheidssysteem hoger dan 30% kun je curatief aan je gezondheid werken. Ook hier krijg je een gratis supplementen advies op maat, afgestemd op jouw leeftijd, lengte, gewicht en geslacht echter ook het advies om een extra gezondheidstest te doen om meer duidelijkheid te krijgen in de oorzaak van je klachten.

STAP 4: Werk genetisch aan je gezondheid.

Bij de aanbevelingen in elk gezondheidssysteem ontvang je ook een gratis advies welke DNA-test je het beste zou kunnen doen om inzicht te krijgen in je genetische (erfelijke) aanleg om een bepaalde aandoening of ziekte op later leeftijd te gaan ontwikkelen. Door leefstijlinterventie EN gerichte suppletie kunnen allerlei genetische problemen vertraagd of uitgesteld worden. 
Preventie pur sang!

Tenslotte STAP 5: Aanvullende (bloed)onderzoeken.

In deze stap kun je gebruik maken van een aantal extra gezondheidstesten om de resultaten van suppletie en leefstijlinterventie meetbaar te maken. In de uitslag van elk gezondheidssysteem vindt je deze adviezen.

Hieronder staan de verschillende gezondheidssystemen met een korte uitleg. Je kunt daar ook direct naar de desbetreffende vragenlijst gaan. Succes! Privacyverklaring CPG

Gezondheidssysteem Nr. 1: Verzuring.

Eet of drink je (te) veel zuren vormend voedsel, verzuurt je lichaam en op termijn kunnen er allerlei ziekten ontstaan. Voorbeelden van verzuringsziekten zijn jicht, reuma, artritis, artrose en fibromyalgie. Maar ook spierpijn, spier-krampen en spierstijfheid zijn (voor)tekenen van verzuring. Voordat deze klachten zich echter openbaren gaat dit gepaard met allerlei klachten die in de vragenlijsten staan.

Klik hier om naar de vragenlijst Verzuring te gaan.

Gezondheidssysteem Nr. 2: Darm, immuniteit, gisten, schimmels en parasieten.

In de darm bevinden zich goede en slechte bacteriën. Bij een verstoorde darm pH-waarde (door maagzuur overschotten) kunnen de goede bacteriën niet goed overleven en krijgen de slechte de overhand. Hierdoor kunnen schimmels zich prima ontwikkelen. Deze schimmels geven toxinen/gifstoffen af die via de darmwand in het bloed terecht komen. Gelukkig heeft het lichaam een goed werkend immuunsysteem en dit start dan ook onmiddellijk om alle toxinen (giffen) op te ruimen. Hierdoor is echter vaak de capaciteit te beperkt om in de rest van het lichaam ontstekingen of andere allergenen af te breken en ontstaan reactiefases met bijv. pijn doordat ontstekingen op zenuwweefsel drukken of allergische reacties doordat bijv. pollen via neus en longen binnenkomen. 

Normaliter worden die allergenen door de witte bloedlichaampjes (leukocyten) afgebroken. Als echter in de darm de bacteriën die zorgen voor een optimale Immuun globuline Alfa (sIgA)productie te weinig zijn, worden zgn. 'mestcellen' aangemaakt. Die mestcellen ‘eten’ de allergenen ook op maar hebben de nare eigenschap om ook histamine te produceren. Histamine prikkelt de slijmvliezen van ogen, neus, longen en darmwand waardoor de bekende allergische reacties ontstaan. Vaak zijn ook lever en nieren zwaar belast. 

Belangrijke ‘boosdoener’ is de ‘gist’ Candida Albicans (en haar ‘soortgenoten’ zoals Candida Glabrata, Candida Cruseï, Candida Parapsilosis en Candida Tropicalis). Dat zijn gist-(schimmels) en zoals de naam al zegt, voeden deze zich met gisten uit brood, deegwaren, alcohol en suikers. En van daaruit beïnvloeden ze ook de Suikerstofwisseling in negatieve zin. Ook kunnen schimmels zoals Aspergillus Niger, Aspergillus Fumigatus, Mucor species en zelfs Parasieten het immuunsysteem zwaar belasten. Test daarom je darmgezondheid. Succes!

Klik hier om naar de vragenlijst Darm, immuniteit, gisten, schimmels en parasieten te gaan. 

Gezondheidssysteem Nr. 3: Vetzuurstofwisseling.

Uit verschillende informatiebronnen blijkt dat de mens zich ontwikkeld heeft op een dieet met een verhouding van omega-6 tot omega-3 essentiële vetzuren (EVZ) van ongeveer 1:1 terwijl het westerse dieet de verhouding 15:1 tot 16,7:1 heeft. 

Westerse diëten hebben een tekort aan omega-3 vetzuren en te grote hoeveelheden aan omega-6-vetzuren in vergelijking met het dieet waarop mensen zich ontwikkeld hebben en hun genetische patronen werden vastgesteld.

Overmatige hoeveelheden omega-6 meervoudig onverzadigde (MOVZ) en een zeer hoge omega-6/omega-3 verhouding, zoals in de huidige westerse diëten, bevorderen de pathogenese (ontwikkeling van vele ziekten, waaronder hart- en vaatziektenkankerontstekingen en auto-immuunziekten, terwijl hoge niveaus van omega-3 (MOVZ) (lage omega-6/omega-3 verhouding) onderdrukkende effecten op deze ziekten uitoefenen.

Klik hier om naar de vragenlijst Vetzuurstofwisseling te gaan.

Gezondheidssysteem Nr. 4: Suikerstofwisseling.

De voedingsmiddelenindustrie produceert sinds de tweede wereldoorlog steeds meer ‘lege’ suikers. Hierdoor kent ons voedingspatroon tegenwoordig twee soorten suikers. De zgn. ‘snelle’ suikers zoals; witte suiker, wit meel, witbrood, witte bami, witte spaghetti, witte macaroni, witte pizzabodem enz. Deze suikers komen snel in ons bloed, maar veroorzaken ook een hoge insuline productie. Hierdoor wordt veel glucose in onze cellen gebracht en als die niet verbrand wordt door voldoende beweging wordt deze omgezet in vet. Zo ontstaat vaak ook overgewicht.

Goede suikers zijn de zgn. ‘langzame’ suikers, zoals volkoren brood, volkoren bami, volkoren spaghetti, muesli, enz.
Om nu snelle, lege suikers (zonder vitamines en/of mineralen) om te zetten in glucose, verbruikt het lichaam haar Vitamine C, Vitamine B3/B5, Mangaan, Zink- en Chroomreserves. Deze bronnen kunnen op termijn uitgeput raken. Onze alvleesklier (pancreas) heeft deze vitamines, mineralen en spoorelementen echter ook nodig voor een juiste productie van insuline.Bij tekorten aan deze stoffen reageert de alvleesklier eerst als het ware ‘allergisch’ en begint vaak te vroeg (al een half uur na het eten in plaats van na een uur) met het produceren van insuline. Er komt dus te veel en ook nog te vroeg  insuline  vrij en  wordt  glucose  te snel in onze cellen gekoppeld, wat weer een daling  van het  bloedsuikergehalte  tot gevolg heeft.
 

Hierdoor krijgen onze hersenen te weinig glucose en ontstaan symptomen zoals ‘dips’ na de maaltijden (even op de bank), of overdag trillerigheid met drang naar (zoet of hartig) eten. Dit verschijnsel noemt men ‘Hypoglycemie’ en is ‘meetbaar’ middels een Glucose Tolerantie Test. Je krijgt middels deze test ook inzicht op het risico om later het gevreesde Diabetes Type 2 (ouderdomsdiabetes) te krijgen. Je kunt zelfs zien of je in een ‘Burn-Out’ situatie zit.

Mede oorzaak is vaak ook een verkeerde verhouding in de opname via de voeding van de Omega-6 en Omega-3 vetzuren. Die verhouding dient ook aangepast te worden qua voeding.Op langere termijn raken de Eilandjes van Langerhans (Insuline ‘fabriekjes’) in de alvleesklier, langzaam uitgeput en stijgt ons nuchtere bloedsuikergehalte. Je krijgt steeds meer dorst, gaat steeds vaker plassen, wordt steeds vermoeider en je gewicht is steeds moeilijker onder controle te houden.

Vaak wordt je onverklaarbaar dikker. Dat dikker worden heeft te maken met de ‘dipjes’ na maaltijden. Door het te snel dalende bloedsuiker ontstaat er vaak een onbedwingbaar verlangen naar zoet/soms hartig, je geeft daar aan toe, door de vermoeidheid beweeg je minder en de cirkel is rond. Vanuit Hypoglycemie ontstaat dan de volgende fase, het zogenaamde Syndroom-X oftewel Metabool syndroom. Overgewicht is dan vaak een feit. Je bloeddruk wordt langzaam steeds hoger, je ziet het cholesterol stijgen en ook de bloedplakkerigheid wordt hoger met een verhoogd risico op bloedpropjes

Uiteindelijk kan Syndroom-X tot Ouderdomsdiabetes Type 2 leiden. Wat opvalt, is dat er steeds meer jonge kinderen Diabetes Type 2 ontwikkelen! 

Klik hier om naar de vragenlijst Suikerstofwisseling te gaan.

Gezondheidssysteem Nr. 5: Zuurstofopname (energie).

Zodra je maag te veel aan zuren gaat produceren om overschotten op deze manier te verwijderen wordt er vaak te weinig Intrinsic Factor (IF) in de 12-vingerige darm aangemaakt wat weer een slechte B12 opname tot gevolg heeft.

Als dan in de darm een Darmdysbiose ontstaat (te weinig goede bacteriën/de inhoud van je darm heeft een pH-waarde tussen de 5,8 en 6,8) worden vitamine B12 en daardoor foliumzuur, koper en ijzer niet goed in je lichaam opgenomen.

Hierdoor kan er in het rode beenmerg onvoldoende hemoglobine (zuurstof-drager) aan de rode bloedlichaampjes gekoppeld worden, waardoor er problemen met het zuurstof-transport kunnen ontstaan.

Komt er minder zuurstof IN de cellen, kan er minder energie geproduceerd worden waardoor vage klachten ontstaan door bloedarmoede. Zo kan vermoeidheidlusteloosheidnergens zin in hebben, krachtsverlies, geen motivatie en depressiviteit een oorzaak hebben.

Klik hier om naar de vragenlijst Zuurstofopname te gaan.

Gezondheidssysteem Nr. 6: Vrije Radicalen Pathologie.

Vrije Radicalen komen in ons lichaam o.a. vrij bij de verbranding van glucose en zuurstof in onze cellen. Vrije Radicalen beschadigen de inhoud van onze cellen. Anti-oxidanten breken Vrije Radicalen dus af. Binnen dit beschermingssysteem zijn 3 enzymen zeer actief.Anti-oxidanten maken Vrije Radicalen minder schadelijk maken en breken deze stap voor stap af. Anti-oxidanten beschermen als het ware onze cellen tegen roken, alcoholgebruik, luchtverontreiniging, overdreven zonnebaden, verschillende medicijnen en zware sportbeoefening.

Anti-oxidanten en sport.
Bij sporten worden weefsels belast waardoor er meer vrije radicalen ontstaan dan bij niet sporten. Bij krachttraining wordt spierweefsel zelfs bewust kapotgemaakt om spiergroei te bevorderen.

Doordat al deze vrije radicalen ontstaan, moet het lichaam ze eerst onschadelijk maken, waardoor het herstel langer duurt. Een suppletie met Anti-oxidanten is dan zeker aan te raden voor sporters, omdat de hersteltijd aanzienlijk wordt verkort. Het gebruik van een goed Anti-oxidant complex is belangrijk om je cellen tegen schade te beschermen en je vooral je gezondheid te beschermen.

Klik hier om naar de vragenlijst Vrije Radicalen Pathologie te gaan. 

Lyme: Test je gezondheid op Lyme inclusief therapeutisch advies:

In Europa is de bekendste soort de Ixodes ricinus of schapenteek. Deze teek komt voor op plaatsen waar de luchtvochtigheid groot is, bijvoorbeeld op plaatsen met lage begroeiing. Teken komen niet alléén voor in natuurgebieden, maar ook in stadsparken, grasdijken, weilanden en tuinen. Vaak wordt gesteld dat het tekenseizoen van maart tot november is, maar door de zachte winters zijn teken het hele jaar door actief. Tijdens hete en droge zomermaanden is de activiteit minder.

Teken bijten zich vast in de gastheer, meestal merkt men daar niets van. Ze leven van opgezogen bloed en zijn 24 uur per dag op zoek naar ‘gastheren en gastvrouwen’ om bloed te kunnen zuigen.

Teken hebben voorkeur voor warme, vochtige plekjes, zoals de liezen, knieholten, oksels, achter de oren, schaamstreek enzovoort. Omdat kinderen kleiner zijn, zijn teken bij hen vaak op het hoofd te vinden: bij de haargrens en achter de oren. De Dermacentor-teek heeft een voorkeur voor de behaarde hoofdhuid en is het hele jaar door actief.

Klik hier om naar de vragenlijst Lyme te gaan. 

Naar pagina Praktijk:

Naar pagina 1 van Duurzaam Gezond:

Naar pagina 2 van Duurzaam Gezond:

 
E-mailen
Bellen
Map
Info